A srácokkal elkezdtük a vállalkozásunkat

Az életem úgy alakult, hogy építőiparban dolgozom már egészen fiatalkoromtól kezdve. Sokan ezt egy nehéz és fáradtságos területnek gondolják, ami igaz is, de én egyáltalán nem bánom, hogy itt helyezkedtem el. Nekem biztosan nem jött volna be az irodai munka, mert képtelen lennék a négy fal között ülni órákon keresztül.

Az építőiparban elsősorban téglákkal és cserepekkel dolgoztam, de azért sok mással is volt lehetőségem foglalkoznom. Ennyi idő alatt bőven volt módom kitanulni ennek a szakmának a részleteit is, és már könnyedén meg mondom azt is, hogy melyik munkaanyag minőségi és melyik a silány.

Néhány hozzám hasonló munkatársammal úgy döntöttünk, hogy egy közös vállalkozást fogunk indítani, aminek a keretében az épületek cserepezését vállalnánk el. Minden adott ahhoz, hogy ez egy sikeres projekt legyen, hiszen mindannyian nagyon jól értjük ezt a munkát, illetve ismerjük a legfontosabb beszállítókat is, így bármilyen cserépre is lesz majd szükségünk, egészen biztos, hogy azt majd kedvezményes áron be fogjuk tudni majd szerezni.

Persze sok fogalmunk nem volt arról, hogy hogyan is zajlik egy kft alapítás 2022 évében, mert a hivatalos ügyek intézése finoman szólva egyáltalán nem a mi világunk.

Sokat kutakodtam azért, hogy megtaláljam az ideális megoldást, aminek meg is lett az eredménye, mert felfedeztem a topcegalapitas.eu csapatát, akikről már a honlapjuk alapján is kifejezetten jó véleményt fogalmaztam meg. Később kiderült, miután partneri kapcsolatba léptünk velük, hogy jól döntöttem a tekintetben, hogy megbíztam bennük, mert a szolgáltatásuk színvonala makulátlan, amit ráadásul nem is drágán végeznek.

A weboldaluk kifejezetten jól tájékoztatja az érdeklődőket minden lényeges információról, ami csak lényeges lehet a számukra. Nem is vártam vele sokat, és fel is vettem a kapcsolatot velük, a megadott telefonszámukon keresztül. Itt átbeszéltünk a fontosabb részleteket, például azt, hogy rendelkezünk-e saját ügyvéddel. Mikor feltették ezt a kérdést, egy kicsit elkezdtem aggódni, mert fogalmam sem volt, hogy honnan keríthetnék gyorsan egy ügyvédet, de ők gyorsan megnyugtattak. Kiderült, hogy az ügyvédet ők is képesek biztosítani a számunkra, ami ráadásul semmilyen plusz költséggel sem fog minket terhelni. Itt már igazán azt éreztem, hogy jó kezekbe került a vállalkozásunk elindítása.

A telefonbeszélgetést követően e-mailen keresztül kiküldtek nekünk egy adatlapot és néhány formanyomtatványt, amit kitöltve vissza kellett nekik küldenünk. Ezt követően a megbeszélt időpontban meg is jelentünk az irodájukban, hogy elvégezzük a papírmunkát. Kívülállóként ez egy meglehetősen bonyolult folyamatnak tűnt, de hála a felkészültségüknek és a hozzáértésüknek, minden meglehetősen gördülékenyen zajlott le. A személyes találkozó során tanácsadást is kaptunk, az induló vállalkozásunkkal kapcsolatban. Miután aláírtuk a papírokat, és megtörtént az ügyvédi ellenjegyzés is, az okiratokat beadták a cégbíróságra. Innentől kezdve tulajdonképpen már csak arra kellett várni, hogy a cégbíróság bejegyezze a vállalatunkat. Sosem gondoltam volna, hogy egy kft alapítás 2022 folyamán ennyire egyszerű lehet!

Egyébként a segítségükkel nem csak a cégünket indítottuk el, de mindjárt kértük mellé a székhelyszolgáltatásukat is, mert így számos olyan előnnyel indulhat el a vállalkozásunk, amikre egyszerűen nem mondhattunk nemet. Gyakorlatilag minden székhellyel kapcsolatos problémát és teendőt rájuk bízhatunk, így nekünk tényleg csak azzal kell foglalkoznunk, ami a vállalatunk profiljához tartozik. Úgy gondolom, hogy ennél jobb feltételekkel nem is startolhatott volna el a vállalkozásunk. Biztos vagyok abban, hogy ha nem találok rá erre a szolgáltatóra, akkor sokkal nehezebben tudtuk volna sikerre vinni az elképzeléseinket.