Eladó ház Debrecen – ingatlan az internetről, újabb renoválás vár ránk!

Nem kell senkinek sem bemutatnom az építőipart. Mindig zajlik az élet, mindig vannak renoválandó, felújítandó lakások, házak, és egy jó építész mindig elkél mind Budapestre, mind Debrecenbe. Gyakorlatilag az egész országban van munkánk bőven, így nem panaszkodunk.

Az egyik barátunk mondta, hogy van egy eladó ház Debrecen mellett, ami nagyon ramaty állapotban van, de neki pont erre van szüksége.

Sokszor szokott minket hívni, ugyanis Ő kifejezetten arra vadászik, amikor valaki feltesz a különböző oldalakra házakat vidéken, falvakban, vidéki nagyvárosokban, ő megveszi azokat és a segítségünkkel renoválja. Ez is ilyen volt. Valaki megörökölte, nem tudott mit kezdeni vele, és feltette az internetre.

Számtalan ingatlanokkal foglalkozó oldal van, de neki a nextapro a kedvence, eddig ott sikerült a legtöbb házat megszereznie, amik renoválással is sokkal olcsóbbak voltak, mintha egy jobb állapotú házat vásárolt volna.

Az oldal amúgy is nagyon jó, mert általában magányszemélyek teszik fel hirdetni a házaikat, kevés az ingatlanos. Ha valaki a saját lakását szeretné eladni, akkor egyrészt a lakás árát illetően is sokkal rugalmasabb, másrészről pedig sokkal készségesebbek. Akkor mehetünk megnézni a lakást, amikor akarunk és senki nem igyekszik elrejteni előlünk az apró hibákat. Most is egy ilyen lakáshoz sikerült elmennünk, ami az ára ellenére meglepően jó állapotban volt. Sajnos a tulaj eltávozott, a lakás megmaradt és szeretnének minél hamarabb megválni tőle az új tulajok, hogy ne álljon kihasználatlanul.

Mi nagyjából profik vagyunk a szakmánkban – legalábbis szeretném azt hinni, hogy a tudásunk kellőképpen profinak számít – így minden apró részletet sorra vettünk a házban.

Az adásvétel hamar meg is történt, így majdhogynem telekáron sikerült hozzájutnunk a házhoz, aminek a renoválását, a felújítását már el is kezdtük, persze még csak fejben. Azt számolgatjuk, miből mennyi kell, és igyekszünk megbeszélni, pontosan mit is kell csinálni.

Nextapro

A nextapro egy hirdetési portál. Apróhirdetéseket lehet feladni rajta, a hirdetések több kategóriába eshetnek. Itt szoktunk például mi is elkészült házakat meghirdetni, illetve, ha megmaradnak építési anyagaink, akkor azokat is ide szoktuk feltenni eladásra. Hiszen, ha valamiből többet vettünk, miért ne adjuk el? Az is jobb, mintha kidobnánk a kukába. Nem vagyok a pazarlás híve, így amit lehet, azt újra szeretném hasznosítani.

Az újrahasznosítás alatt mindenki szinte kivétel nélkül arra gondol, amikor az emberek megveszik a műanyag palackot, elviszik a szeméttelepre, vagy bedobálják az újrahasznosító konténerekbe. Szerintem például az építkezési „hulladék” újrahasznosításának egy sokkal jobb módja az, ha a megmaradt mennyiséget feltesszük a nextaprora. Vannak olyan emberek, akiknek szükségük van építőanyagokra, de jóval kisebb mennyiségben, mint ahogyan azt megérné megvenni egy nagyobb építészettel foglalkozó cégtől, így sokan az interneten keresnek olyan vállalatokat, akik hozzánk hasonlóan felteszik a maradék anyagaikat a nextaprora, vagy valami ahhoz hasonló portálra,

Pár éve egyébként még azt sem tudtam volna elképzelni, hogy csak beírom az internetre, hogy eladó ház Debrecen, és máris kidobálja a találatokat. Az meg pláne luxus volt, hogyha feltettünk egy kész házat és nem kezdtek el egyből ingatlanosok zargatni azzal, hogy had adják el a házunkat.

Abba meg, hogy 15-20 évvel ezelőtt saját magunk intézzük el a lakásunk eladását, bele sem mertem gondolni. Akkor valahogy lehetetlennek tűnt, hogy pár képpel és egy hasznos honlappal a lakásunk gyakorlatilag megtalálja a vevőjét.

Az ilyen platformoknak, mint amilyen a nextapro is, eleve az a célja, hogy az olyan emberek megunt használt dolgai, vagy kézműves termékei, vagy esetleg házai, akik nem tudnak sok százezret költeni hirdetésekre és ingatlanosokra is megtalálják a vevőiket.

Az oldal használata egyébként egészen egyszerű, látszik, hogy az üzemeltetők célja, hogy a potenciális vevők és az eladók egymásra találjanak rajta, Mind vevői, mind eladói oldalról ez az egyik legegyszerűbben kezelhető oldal, ahová bármit fel lehet tölteni, amitől meg szeretnénk válni, illetve ahová feltölthetjük azt is, ha valami különlegesebb terméket keresünk.

A feltöltés könnyű, a szűrőkkel és a bővített keresési funkciókkal pedig egészen egyszerűen elérhetjük, hogy csak azokat a találatokat juttassa el hozzánk a gép, amiket valóban látnunk kell. Nem kell átverekednünk magunkat sok, számunkra nem érdekes hirdetés között, és olyasmiket sem kell megnéznünk, amire amúgy sem lenne pénzünk.

Ez ingatlanvásárlásnál nagyon jó szempont. Az ingatlanosoknak ugyanis az egy nagy trükkje, hogy elvisznek olyan házakhoz, amiket a vevők nem tudnának megengedni maguknak, sokan pedig mégis megveszik, mert első látásra beleszerelmesednek a lakásba, holott lehet, hogy ugyanolyan, az igényeiknek teljesen megfelelő lakás lett volna máshol is, csak először ehhez vitte őket az ingatlanos.

Én szeretem a saját kezembe venni az ügyeimet és amit lehet, azt igyekszem én intézni. Ezért van, hogy ingatlanosok helyett inkább a nextaprot bújom, ahogyan a barátom is teszi. Persze, nekünk elsődlegesen nem az a szempont, hogy minden elvárásunknak megfeleljen a lakás. Ő szeretne befektetni, mi pedig szeretünk felújítani, és sosem dobunk vissza egy kicsit is izgalmas munkát. Mi is csak pénzből élünk, de az építészet nem csak egy munka, hanem sokkal inkább hobbi és szenvedély is. Nincs is jobb érzés annál, mikor látod, hogy egy lepukkant, olcsón megszerzett ház hogyan alakul át a kezeid között, és hogy ezt a házat, hogy fogja szeretni az ember, aki majd beleköltözik egyedül, vagy a családjával.

Szóval, ha házvásárlás előtt álltok, és nem akartok ingatlanosokat a nyakatokra, akkor ajánlom a nextapro oldalát, mind hirdetésre, mind nézelődésre. Nagyon sokan használják, nagyon sok házat lehet találni, és eddig még nem is találkoztam bunkó vagy nem korrekt eladókkal, pedig gyakorlatilag mindig itt szoktam vásárolni, nem csak lakást.

Amikor sporteszközt vagy elektronikai cikket akartam vásárolni, akkor is a nextapro volt az első, ahol kerestem. Nem csak használt dolgok vannak fent, ha csak a saját háztartásomat nézem, rengeteg olyan dolog van, amit nem is hordtam, csak porosodik, mert vagy 1-2 alkalom után kiszerelmesedtem a sportból, vagy méretgondok voltak az adott eszközzel. Főleg abból az időből vannak ilyenek, amikor még nagyon gyorsan nőttem gyerekkoromban.

Az ilyen holmikat pedig ahelyett, hogy kidobnánk, inkább rakjuk fel az internetre eladni. Lesz egy kis plusz pénzünk belőle, és valakinek nagyon nagy örömet fognak okozni a későbbiek során. Haladjunk a korral, és használjuk úgy az internetet, ahogyan az a legjobb. Hiszen nem csak filmeket tudunk rajta nézni, nem csak játszani tudunk, hanem ahogy már többször kihangsúlyoztam, eladni és vásárolni is lehet rajta, és sokszor sokkal jobban járunk, mint a boltokban és a csak a profitra hajtó áruházakban.