Eljött a saját cég alapításának az ideje

Minden ember életében eljön az az időszak, amikor átgondolja, hogy mit is szeretne csinálni, amikor már megvannak az alapok, mihez szeretne kezdeni az életével. Én a belsőépítészetben találtam meg önmagam és hosszú évek multi-léte után úgy döntöttem, hogy saját vállalkozásba kezdek.

Ehhez azonban szükségem volt egy jó könyvelőre, akit szerencsére hamar meg is találtam. Ő ismertetett meg a székhelyszolgáltató fogalmával.

A székhelyszolgáltató fogalma sokak számára még ma sem ismerős, pedig szerintem ez egy rendkívül nagy könnyebbséget jelent a vállalkozások számára. A szekhelyszolgaltatas24.hu pedig az a hely, ahol kiváló szolgáltatást kapunk kedvező áron.

De mielőtt rátérnénk arra, hogy mi az a székhelyszolgáltató fogalma, előtte hasznosnak tartom elmondani, hogy ha szeretnénk mentesülni az iparűzési adó alól, akkor székhelyszolgáltatást igénybe véve bizony erre is van lehetőség. Ehhez olyan székhelyre van szükségünk, ahol nem kell iparűzési adót fizetni, ilyen például a Pest megyei Újlengyel.

A szekhelszolgaltatas24.hu vállalja, hogy náluk lesz a cégünk székhelye. Ez a vállalkozásnak a bejegyezett irodája, vagyis a hivatalos levelezési címe. Szabály, hogy ahol a székhely van, ott a közterületről is jól látható helyen el kell helyezni a cégtáblát. Ez a leggyakrabban a központi ügyintézés helye is, itt tárolják, iktatják és teszik elérhetővé egy esetleges vizsgálatnál az iratokat. Ha pedig valamilyen ellenőrzés vagy hatósági kényszerintézkedés történik, az is ezen a helyszínen van.

Ahhoz, hogy tisztában legyünk azzal, hogy mi a székhelyszolgáltató fogalma, azt is tisztázni kell, hogy mi az a telephely. A telephely az a hely, ahol a vállalkozás dolgozik. Itt zajlik a munkavégzés, ezt pedig fel is kell tüntetni a társasági szerződésben. És akkor még nem is beszéltünk a fióktelep fogalmáról, ami voltaképp az is telephely, de más településen található.

Visszatérve a szekhelyszolgaltatas24.hu-ra, érdemes alaposan megnézni, hogy milyen szolgáltatásokat is kínálnak. Egyrészt online ügyintézést, a kapott hivatalos leveleket beszkennelik és el is küldik számunkra. Ezen kívül kihelyezik a cégtáblát, a postázást, saját ügyvéddel is rendelkeznek. Mindezt Budapesten több helyszínen és Újlengyelben, iparűzésiadó-mentes helyen is kínálják. A székhelyszolgáltatás teljesen törvényes, a szekhelyszolgaltatas24.hu pedig több mint tíz éve végez ilyen tevékenységet.

székhelyszolgáltató fogalma

Mielőtt azonban döntenénk arról, hogy Újlengyelben vagy Budapesten szeretnénk-e székhelyszolgáltatást, pár dolgot nem árt átgondolni például azt, hogy mennyi az iparűzési adó alapja, és hogy van-e telephelyünk vagy fióktelepünk. Ha ugyanis van, akkor az iparűzési adó megoszlik, tehát lehetséges, hogy nem éri meg a mi vállalkozásunknak az újlengyeli telephely.

A szekhelyszolgaltatas24.hu megbízható és korrekt feltételekkel vállalja a székhelyszolgáltatást, megéri élni ezzel a lehetőséggel. Nagyon sok vállalkozás életét könnyíti meg ez a dolog, köztük az enyémet is.