Huba története

A férjem, Balázs építőipari vállalkozóként dolgozik. Volt egy időszak a múlt nyáron, amikor emberhiány volt a cégénél, nekem meg éppen kevesebb munkám volt, így hát besegítettem neki. Persze nem húztam föl falakat vagy ilyesmi, néhány fuvart intéztem el neki. Még szerencse, hogy jól vezetek, így elboldogultam Balázs kisteherautójával is.

Persze nem ment minden olyan simán. A második vagy harmadik fuvar közben furcsán megugrott az autó. Sejtettem, hogy defekt lesz a dologból, és ez pár perc múlva be is igazolódott. Kiszálltam, hogy lássam, mi történt pontosan. A bal első gumival volt a gond.  Gyorsan fölhívtam Balázst, hogy mi legyen. Szerencsére éppen volt egy kis szabadideje, így meg tudta oldani, hogy eljöjjön, és segítsen fölrakni a pótkereket. A másik gond az volt, hogy a pótkerék állapota hagyott némi kívánnivalót maga után. Mondta is Balázs, hogy cseréljünk autót, amíg nem szerzünk új nyári gumiabroncsot, mert a kisteherautó így nem túl biztonságos.

Persze a cserétől nem nyugodtam meg, inkább csak érte kezdtem aggódni. Este aztán gyorsan beírtam a netre a nyári gumiabroncs kulcsszót, meg a kisteherautó gumikra vonatkozó adatait. Olyan helyet kerestem, ahol lehetőleg akciós a gumiabroncs, emellett gyorsan kiszállítják. Azt akartam, hogy Balázs a lehető legkevesebb ideig vezesse a kétséges állapotú pótkerékkel az autót. Emellett én azt sokkal jobban szeretem vezetni, mint Balázs másik kocsiját, amit a csere idejére kaptam. Nem szeretem ezt a Suzukit, a kuplungja egészen máshol fog, nagyon nehéz hozzászokni.

nyári gumiabroncs

Még este megtaláltam azt a honlapot, amit kerestem. A nyári gumiabroncsot rögtön megrendeltem, a kiszállítást 2 nappal későbbre vártam. Mondtam is Balázsnak, hogy otthon maradok akkor, hogy átvegyem az autógumit, mert a futár csak egyszer kísérli meg kihozni, nehogy lemaradjunk róla. Megbeszéltük, hogy, mikor megérkezik a gumi, fölhívom, és hazajön, vagy ha ő nem tud, elküldi az egyik emberét, aki fölrakja az új nyári abroncsot.

Utána próbáljam ki óvatosan az utcában az autót, és ha minden jól működik, akkor másnap már mehetek is vele.

A következő napon még mindig Balázs autóját használtam, de már visszaszámoltam a kilométereket, mert tényleg nagyon nem szerettem ezt a Suzukit. Alig vártam a másnapot, reméltem, hogy minden rendben lesz az autógumival, és újra vezethessem, az imádott kisteherautót.

Noha nem szoktunk nevet adni az autóknak, bevallom, hogy titokban elneveztem a kisteherautót Hubának, mert a hangja nagyon emlékeztetett egy régi Wartburgra, ami a rokonomék autója volt, és ők Hubának nevezték. Remélem, nem szólom el magam Balázs előtt, mert biztosan kiakad, ha megtudja, hogy tárgyakat személyesítek meg. Csak anyuék tudják, de ők ismerték a régi Hubát is, és egyet értenek a dologban, nem piszkálnak vele.

A nyári gumiabroncs aztán a várt időpontban meg is érkezett, és tényleg minden flottul ment. Balázs nem tudott elszabadulni, mert egy új ügyfeléhez ment ki felmérni a terepet, és még nem végzett, de a gázszerelőt, Marcit, aki ért egy kicsit az autókhoz, el tudta küldeni hozzánk.

Marci pikk-pakk kicserélte a pótkereket. Mondjuk először véletlenül a jobb elsőt vette le, de még mielőtt fölrakta volna az újat, szóltam neki, hogy a másikra kell, úgyhogy nem duplán, csak másfélszeresen dolgozott. Egy kicsit szétszórt, de nagyon kedves ember.

A nagy művelet után megkávéztunk, aztán eljött velem és Hubával, hogy kipróbáljuk, hogy megy. Persze Balázs bízta meg vele, hogy ne engedjen el egyedül kipróbálni az autót.

Tényleg minden jól alakult, Huba úgy siklott, mint új korában, én pedig megkönnyebbültem, hogy nem kell többé a Suzukit vezetnem.

Másnap aztán el is intéztem a fuvart, és még úgy egy hétig, amíg nagyon nem volt ember, besegítettem.

A webáruházat, ahol a nyári gumiabroncsot találtam, hozzáadtam a kedvencekhez, mert meg voltunk elégedve a szolgáltatással.

Azóta erről az oldalról rendeljük az összes autógumit. A cserét amúgy önállóan szoktuk megoldani, hogy megspóroljuk az autószerelő díját. A cégnél vannak néhányan, akik értenek kicsit az autókhoz, úgyhogy legtöbbször beszerezzük a szükséges alkatrészeket, és aztán valaki megpróbálja megbütykölni a kocsit. Ez a legtöbbször be is jön. Szerintem már sok százezer forintot spóroltunk a szerelői díjakon.

Most, hogy lassan újra itt van a tavasz, le kell cserélni a Suzukin az összes nyári gumit, szerintem pár héten belül meg is rendelem őket, biztos, ami biztos.