Már építkezéskor gondolkodj el a fűtő klíma árakon

Új ház építésekor, amikor még tényleg a nullából építed fel az alapokat is, van lehetőséged mindent alaposan átgondolni. Ha nagyon túlbuzgó vagy, részt vehetsz a tervrajzok elkészítésében. Legalábbis abban az esetben, ha a saját házadat építteted, tehát te vagy a megbízó. Amikor például egy lakópark épül, ahova majd valamikor beköltöznek a szerencsések, az egy kicsit más eset, ott ugye te már sokszor csak a kész lakást választod ki. Azonban vannak olyan dolgok, amiket már az építkezéskor meg tudsz szabni, de akár utólag is tudsz intézkedni. Ilyen dolog például a fűtésre alkalmas klíma beszerzése. És ha már itt tartunk, építkezéskor nem árt, ha a fűtő klíma árak is szóba kerülnek, jó, ha ezt is belekalkulálod a költségekbe.

Ha nem szeretnél központi fűtést, és a fával való fűtést sem preferálod, akkor talán a legkézenfekvőbb megoldás a fűtő klíma lehet, ugyanis sok szempontból megkönnyítheti életedet. Talán ami az egyik legfontosabb lehet az, hogy olcsóbban megúszod, mint mondjuk a gázfűtést. Itt nem kell a beépítéskor gázterv, sem drága kazán. Ha az eszközöd meghibásodik évekkel később, nem kell a szerelőnek régi, használaton kívüli darabból kivadászni drágán az amúgy már használt alkatrészeket,  ráadásul a karbantartáskor is kevesebb kiadással kell számolnod. Amíg a szüleimmel éltem, és gázfűtésünk volt, sok árnyoldalát megtapasztaltam ennek. A fával való fűtés sem maradt ki az életünkből, de az is rengeteg kellemetlen hatással jár, nem csak ránk nézve, hanem környezetünkben is súlyos károkat tesz. A társasházakban  lévő központi fűtés meg hát tudjuk milyen, hol van, hol nincs. Ezt leginkább haveroknál tapasztalhattam meg. Mit ne mondjak, nem szívesen laknék náluk huzamosabb ideig.

Azonban ha klímával fűtesz otthon, ott tényleg mindent te szabályozol magadnak, így azon kívül, hogy olcsóbb megoldás a többinél, hatékonyabb is. Akkor használod, amikor akarod, és a hőmérsékletet is magadnak állíthatod be. Plusz a klíma használható kiegészítő fűtésként, de akár a teljes tér fűtését is tudod vele biztosítani. Ez azért nem hangzik olyan rosszul, ugye?

Azt már leírtam, hogy a fűtő klíma árak kedvezőbbek a pénztárcádnak, de a klímával való fűtés még más előnyökkel is jár. Nem szennyezi otthonod levegőjét, ugyanis a klímarendszer folyamatosan szűri a levegőt, így tiszta, és kellemes hőmérsékletű közeget tudhatsz az otthonodban.

Erről komolyabban el is beszélgettem egyik ügyfelemmel, akivel még csak a ház alapjait terveztük, így elég messze voltunk az építkezéstől. Ennek ellenére nagyon tetszett neki az ötlet, ezért javasoltam is neki, hogy ha megbízható szolgáltatást szeretne, keresse bátran a Fábián Group Kft. munkatársait.

Azóta persze a ház felépült, és ha lehet így fogalmazni, minden zökkenőmentesen ment. Egy építkezés ugye nem olyan, mintha kártyavárat építenél, bár az sem nevezhető éppen könnyűnek. Persze jó volt tudni, hogy mire elkészül a ház, már komplett tervek vannak a fűtésrendszerre. Ez az egyik leggyorsabb megoldás is, ha fűtést szeretnél otthonodban, így ezért is szoktam örömmel ajánlani ügyfeleimnek. Én is tapasztalat alapján tudok erről nyilatkozni, és gyűjtöm korábbi ügyfeleim véleményét is. Eddig egyszer sem kaptam azt meg, hogy milyen rosszul jártak volna a fűtő klímával.

Talán ezért is szeretnek annyira az ügyfeleim, mert nem csak egy cégvezető vagyok, aki egy építészeti vállalatot irányít, hanem igyekszem szélesebb körben eligazítani azokat, akik felkérnek az együttműködésre. Plusz én is szeretem tudni, hogyan alakul egy-egy általunk megépített ház sorsa, így ha mód van rá, egyes extra dolgokra is én ajánlok cégeket, akikkel érdemes kommunikálnia az ügyfeleknek. Mindezek megbízhatósági alapon működnek. Eleinte számtalanszor megégettem magamat egészen addig, amíg meg nem találtam a megbízható cégeket akár a kertépítésre, vagy mondjuk a fűtésre.

Többnyire az árakkal is mindig képben vagyok, így a fűtő klíma árak terén is tudok tájékoztatást adni az ügyfeleknek. Néha megpróbálom lakóparkok, társasházak esetében is meggyőzni a megbízót, azzal érvelve, hogy ezzel egy komolyabb terhet veszek le a vállukról. Ugyanis ha fűtő klímát szereltetnek be a lakásokba, arra van szakszerű segítség. A Fábián Group Kft. munkatársai elvégzik a beszerelést, ezen felül állnak rendelkezésre karbantartáskor, és az esetleges meghibásodások javításakor is. Ez utóbbi szempontjából szerintem egy társasházban jobb döntés a fűtő klíma, mert ha elromlik, nem kell sokáig keresni a hibát. Míg mondjuk egy központi fűtésnél, mire megtalálod a hibát, addigra még kettő másik keletkezik.

Többnyire ezek miatt is javaslom bárkinek, aki vevő rá, hogy klímával fűtsön, ugyanis a fűtő klíma árakkal még mindig könnyebb számolni, mint bármely már típusú fűtéssel. Plusz ha beüt valami krach, akkor egy fűtő klíma esetében sokkal könnyebb kezelni a problémát.